САЩ – новият,стар „развиващ се пазар“ на бизнес имоти

Бразилия, Русия, Индия и Китай може би трябва да направят място за още един развиващ се пазар за възможности на пазара на бизнес имоти, ако се съди по изказване на експерти от сектора.
„След като спадът вече се случи, новият развиващ се пазар е САЩ“, заяви Том Шапиро, президент на инвестиционната компания за имоти GoldenTree InSite Partners в рамките на конференция за имоти в Ню Йорк, организирана от Ройтерс.
Сривът на пазара за бизнес имоти в Щатите, при който цените паднаха с над 20% и се очаква да се понижат с 40 до 50%, създаде пейзаж, от който се очаква да донесе огромни възможности за купувачите с налични средства.
„Мисля, че ще се появи най-добрата възможност да се спечелят пари за последните 20 години в сектора на имотите в САЩ“, заяви Шапиро, цитиран от агенцията.
GoldenTree InSite е спряла да инвестира в американски имоти в началото на 2006 г. и се е фокусирала предимно върху Бразилия, където е инвестирала в жилищни и офис имоти. Разполагайки с около 1 млрд. долара за инвестиции обаче, компанията се готви да се върне на щатския пазар и да се възползва от подходящи проекти, които се нуждаят или ще се нуждаят от пари.
„Намираме се точно в момента, в който виждаме някои много интересни точки за навлизане при определени транзакции“, казва той.
Базираната в Ню Йорк GoldenTree InSite е опортюнистична компания за имоти, която инвестира средства, набрани от пенсионни фондове и други институционални инвеститори.
Компанията се интересува не само от конкретни локации, но отдава повече значение на качествата на индивидуалните проекти. Все пак предпочита големи градове като Лос Анджелис и Ню Йорк, където потиснатите пазари на имоти се очаква да отскочат силно. Интерес представлява и Сан Франциско.
Според Шапиро интересни са още и терени за жилищно строителство и хотели, защото достигат дъното.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *