Световното по футбол ще постави нови рекорди по генериране на онлайн трафик

Гледането на онлайн видео по време на световното първенство по футбол ще достигне исторически пикове. Очаква се мондиалът да генерира почти толкова видеотрафик, колкото Австралия за цялата 2013 г., прогнозират от Cisco.

Според компанията това ще е показателен и важен тест за инфраструктурата в близко бъдеще. „В един момент всеки месец ще изглежда, че има световно по футбол, защото консумацията на онлайн видео става все по-голяма“, коментира Робърт Пепър, вицепрезидент на Cisco.

Компанията публикува прогнози, че до 2018 г. видеото ще генерира 84% от годишния интернет трафик в САЩ. В момента то е отговорно за 78%. Тъй като ще е трудно за инфраструктурата да поеме цялото това натоварване за постоянно, трябва да се помисли за алтернативи.

Едно възможно предложение е да се осигурят специални трасета, които да са резервирани за устройства с по-голям приоритет, например медицинско оборудване. Така те ще могат да разчитат на стабилна връзка във всеки момент.

Cisco прогнозира още, че до 2018 г. свързаните в мрежата машини ще генерират 46% от интернет трафика спрямо 25% в момента. Затова предстоящото световно е добър момент да се направят подробни анализи на глобалната мрежа и да се вземат конкретни решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *