Седем нови компании, които ще променят живота ни

Facebook, LinkedIn, и Spotify са имената на само няколко компании, които спечелиха сериозно внимание като стартиращи компании и по тази причина успяха да се превърнат в успешни технологични корпорации.

От онлайн търговски платформи до социални мрежи за споделяне на снимки, масовият потребител непрекъснато е привличан от нови цифрови начини за опростяване на начина ни на живот.

През годините станахме свидетели на появата на множество нови „играчи“ в технологичния сектор, като тази тенденция се засили особено много през последните няколко месеца. Всички те се надяват да направят същото въздействие като други преди тях като предлагат радикални услуги, предназначени да променят начина, по който се движи нашето ежедневие.

Любопитни ли сте да узнаете кое ще е следващото голямо име в технологичната индустрия? От PCMag ни предлагат 7 нови компании, които може да променят живота ни.

1. Dash

Компанията Dash предлага лесен начин да превърнете автомобила си в ‘интелигентен‘, като свържете вашия смартфон с вашия автомобил посредством едно простичко и евтино устройство, което можете да инсталирате сами. Така в реално време ще получавате достъп до полезна за вас информация като състояние на автомобила, гориво, информация за пътните условия и съвети за поведението ви на пътя, за да се подобри шофирането ви.

2. Samba

Samba e приложение за видео-съобщения, което позволява на потребителите да записват видео послание и след това да го изпратят. След това приложението записва реакцията на този, до който е адресирано съобщението докато го чете за първи път и автоматично го изпраща обратно. Целта на компанията е да донесе асинхронна комуникация за потребителите на FaceTime и Skype.

3. Humin

Humin е създаден с намерение да направи смартфоните още по-интелигентни. Мобилното приложение е толкова интуитивен, че може да ви помогне да запомните едно събитие, човек или ситуация без проблем. Освен това, Humin се интегрира с всички приложения (календар, контакти, електронна поща) и социалните медии (Facebook, LinkedIn), за да ви помогне да се свържете с други хора.

4. Space Monkey

Space Monkey осигурява висока надежност на съхранението на информацията, голяма скорост на предаване на данни, достъпност от всяко място в света и не големи разходи. За да се включите в мрежата Space Monkey трябва да наемете едноименен диск, вътре в който има твърд диск с размер 2 ТВ. От този обем за потребителя ще е достъпен половината, а останалата част е за други участници в системата. При запис на Space Monkey се създават две копия на файловете – едното се съхранява локално, а другото се разбива на части, шифрира се и се предава на други дискове в мрежата (именно затова за потребителя се отделя само 1 ТВ).

5. SmartThings

SmartThings има за цел да присъства във всяко домакинство по целия свят. Технологията на компанията може да автоматизира и следи стотици свързани устройства директно от мобилно приложение. Лесни домашни функции като контрол на светлините и вентилаторите, както и включване на АС или HDTV всички тези неща могат да бъдат направени от разстояние.

6. Hukkster

Компанията Hukkster има за цел да промени начина по който пазаруваме онлайн. Hukkster може да се превърне във вашия личен асистент в пазаруването, който ви позволява да следите продуктите на всеки сайт и да получавате известия. Можете да видите любимите си продукти на едно място, да ги организирате в списъци, да споделяте вашите списъци, и да закупуте по всяко време. С Hukkster, никога няма да пропуснете нещо интересно.

7. Lyft

Американската компания Lyft, е на път да направи революция в придвижването из града и да остави в миналото такситата. Приложението разработено от компанията ви дава възможност да наемате автомобили. Притежанието на личен автомобил е голям разход, затова е необходимо да се потърси по-добър начин да се свържат хората, които имат нужда да се придвижат, и тези, които могат да им предложат това, смятат от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *