Синдикатите свикват стачните си комитети

© Снимка:БГНЕС

Националните стачни комитети на КНСБ и КТ „Подкрепа“ се събират днес, за да обявят общи действия, след като преговорите за пенсионната реформа вчера не постигнаха успех. От синдикатите отхвърлят предложението НОИ да плаща и догодина пенсиите на работещите първа и втора категория труд.

На вчерашното заседание работодатели и синдикати не сближиха крайните си позиции, Съветът завърши с декларация на профсъюзите, че свикват стачните си комитети. Вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров:

Ще ви кажа вече за синдикалните действия, защото и по отношение на първоначалната реформа нещата бяха така – „Събрахме се и един реши“. Нали разбирате, че другите бяха хиляди, защото в митинга на КНСБ участваха хиляди здравни работници, миньори, металурзи… Стачните комитети ще заседават за действия.

Лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев упрекна за неуспеха на преговорите финансовия министър Симеон Дянков и добави:

В такъв случай запишете в протокола, че българската демокрация е изпълнена нацяло, а именно „Те се събраха, аз реших“… За съжаление не срещаме чуваемост.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *