Синдикати в МВР: Минаха 100 дни и нищо не се е променило

© Снимка:БГНЕС

Минаха 100 дни и нищо не се е променило, не знаем дали отново март-април МВР няма да се окаже отновофалирало, нито знаем как саразпределени отделните пера в бюджета. Това обясни в предаването „12+3“ Иван Савов от синдикалната федерация на МВР. Според него не е яснокадрите на закритото министрество на извънредните ситуации, които се вляха в МВР, с какъв бюджет ще разполагат.
От синдикалната организация се оплакват още, че масово се закриват медицински звена в областните служби имедицинскотообслужване в системата е затруднено. Той даде за примерЖандармерията във Врана, която вече била без медицинска служба, а там служат около 1000 души. По думите на Савов, липсата на гориво за патрулките продължава, а полицаите ходят с лоши обувки. „Искат резултат, откъде да го изсмучем този резултат“, попита Иван Савов.
4-те синдиката в МВР тепърва ще обсъждатевентуалните си протестни действия според развитието на обстановката, каза той. От синдикалната федерация настояват за „открита и конкретна позиция без увъртания от страна на премиера и вътрешния министър“.
Заместникминистърът на вътрешните работиПавлин Димитров от своя страна определи социалния диалог в МВР като „чудесен“ и коментира, че няма да има намалени социални придобивкив системата, ав декларацията сисиндикатите пишат“неверни неща“. Според Димитров един протестняма да реши проблемите.
Ще се предоставят за тестване нови модели полицейски обувки и униформи, обясни заместник министърът. Те обаче няма да стигнат до полицаите до пролетта. „Лимитът за моделна и красива униформа е 1400-1500 лв., министерството не може да си позволи такъв лимит“, каза Павлин Димитров. Той изрази надежда, ченяма да има съкращения в МВР догодина и посочи: „Ясно е, че бюджетът ще бъде рестриктивен, но МВР е сред най-привилегированите министерства в рамката на бюджета.“ Димитров уточни още, че Гражданска защита влиза в структурата на министерството съссобствения си бюджет, макар и редуциран.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *