Синдиците на КТБ стартираха продажбата на ТБ ”Виктория”

Синдиците в КТБ са започнали процедура по продажба на ТБ “Виктория“, става ясно от публикувано съобщение в сайта на банката.Решението за продажба е взето на 7 декември 2015 г. В изпълнение на това решение консултантът по продажбата – АФА ООД (Консултантът) е подготвила през месец декември 2015 г. и изпратила до потенциален кръг инвеститори маркетингов документ с цел идентифициране на инвеститорски интерес към продажбата и подаване на писма за интерес.

В процедурата ще бъдат включени и всички вземания на КТБ към дъщерната й банка, които възлизат на около 115 млн. лв.

Банка „Виктория“ беше поставена под особен надзор на 22 юни – два дни след като БНБ наложи същата мярка на банката майка – Корпоративна търговска банка (КТБ). За разлика от КТБ, на „Виктория“ лицензът на беше отнет.

Финансовата институция отвори отново врати в началото на декември миналата година. Тогава депозитите в банката възлизаха на 285 млн. лв., но очаквано голяма част от тях бяха изтеглени.

За деветмесечието на 2015 г. ТБ „Виктория“ отчита загуба от 7.43 млн. лв. и според специалистите интересът към покупката й ще бъде предизвикан основно от лиценза й за извършване на банкова дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *