Син на общински шеф въртял мръсни сделки с имоти

Младият бизнесмен е известен сред търновци като Белия Буда заради обучението си в манастира Шаолин в Китай.
Майсторът на бойните изкуства е осъществявал покупко-продажби с недвижимо имущество между себе си и собствените му фирми „Бес Чойс Пропърти“ ЕООД и „Първомайци Валей“ ЕООД.
Василев обяви, че възмутени граждани сигнализирали, че членовете на фамилия Азманови демонстрират завидно благополучие и карат луксозни нови автомобили.
В същото време градът е пред бунт заради въведените от Азманов-баща сини зони и наказателния „паяк“. Дори и окръжната прокуратура от месеци прави проверка на места за паркиране.
Заради нарастващото обществено недоволство Василев направил справка в Агенцията по вписвания за имотното състояние на известното семейство и му били предоставени 46 страници с данни.
От информацията става ясно, че за 4 години Азманови са реализирали 111 имотни сделки, като повечето са на името на Виктор Азманов. Всяка от справките е за повече от един имот. Сключените сделки са за общо 400 имота а по най-скромни оценки са на обща стойност около 5 млн. лв. заяви Василев. Той апелира прокуратурата да възложи данъчна ревизия и да разпореди проверка по случая, за да се установи какви доходи са декларирани и какви налози са платени.
„Синът ми е пълнолетен и не ми дава обяснение какви сделки прави. Занимава се с разнороден бизнес и има много фирми. Виждаме се рядко, средно по веднъж месечно. Канеше се тия дни да заминава за чужбина. Аз не съм извършвал никакви покупко-продажби с имоти и не мога да коментирам изнесените данни Недко Азманов.
Виктор Азманов пък заяви, че часове след изявленията на депутата е ангажирал международните си адвокати и завежда дело срещу Емил Василев за уронване на престижа.
„На въпросните имоти, които депутатът е посочил, е правена експертна оценка. Сделките с моите фирми са заради идеята ми да комасирам имоти и да ги продам на близкоизточна фирма, която искаше даинвестира в България. За съжаление финансовата криза обърка бизнес плановете ми. През тези години обаче съм платил над 500 000 лв. данъци и съм горд с това“, категоричен е Виктор Азманов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *