Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2016 г.

Saxo Bank, специалистът в онлайн търговията и инвестициите в различни активи, обяви днес своите „скандални предвиждания“ за предстоящата година. Те са 10 малко вероятни, но може би недооценени, събития, които биха могли да имат значителни последици върху финансовата обстановка пейзаж, на които банката залага през 2016 година.

Както винаги, предвижданията обхващат пазарите и местата по света на длъж и шир, като варират от това, че петролът прави драстично връщане към 100 щатски долара за барел до това, че високо възхваляваните „еднорози“ от Силиконовата долина се превръщат в мит. Други твърдения включват, че руската рубла се повишава с 20% спрямо кошницата на щатския долар/еврото, Олимпийските игри, които ускоряват възстановяването на Бразилия, и срив в корпоративните облигации.

„Ние приближаваме края на парализата на парадигмата, която доминира политическия отговор на глобалната финансова криза. Количественото улеснение и други форми на намеса се провалиха. Китай прави преход и геополитическите сътресения са сложни, както винаги. Пределната стойност на парите се повишава, както и волатилността и несигурността. Именно на този фон ние създадохме предвижданията за 2016 година“, коментира Стийн Якобсен, главен икономист в Saxo Bank.

„Скандалните предвиждания на Saxo Bank остават едно упражнение в намирането на десет относително противоречиви и независими идеи, които могат да обърнат инвестиционния ви свят с главата надолу. Признание е да видим как Скандалните предвиждания грабват въображението на клиентите ни и предизвикват дебат. Това е този процес на обсъждане, което е извън широкоразпространеното мислене, и което е същността на сега установената традиция на Saxo да опитва да привлече вниманието към необяснимото“, добавя Стийн Якобсен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *