Скандалът удари Мърдок с $1 млрд.

Пазарната стойност на групата Нюз корпорейшън (News Corp.), която обединява всички активи на медийната империя на Рупърт Мърдок, се е понижила със 17,4 процента или 8,3 милиарда долара от началото на скандала с телефонните подслушвания на в. „Нюз ъв дъ уърлд“, пише в. „Файненшъл таймс“, цитиран от БТА.Само за днес акциите на компанията се понижиха с над 4% и вече се котират около 15.40 долара за брой.
Могъщият австралийско-американски магнат Мърдок трябва да даде обяснения днес пред комисията по медиите в британската Камара на общините заедно със сина си Джеймс и протежето си Ребека Брукс, някогашната „кралицата на таблоидите“, допълва „Файненшъл таймс“, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Мърдок, синът му Деймс и Ребека Брукс днес  отговаряха на въпроси около скандала с дългогодишните подслушвания на телефони от „Нюз ъв дъ уърлд“. Таблоидът, закрит преди няколко дни. Той е обвинен, че от 2000 г. е подслушвал телефонните съобщения на около 4000 души, сред които политици, известни личности и убито момиче. Скандалът опетни Скотланд Ярд и стигна до правителството на Дейвид Камерън.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *