Следващата голяма ротация: От САЩ към европейските акции

Societe Generale се присъедини към нарастващия брой банки, които се насочват към европейските акции за сметка на американските и азиатските пазари.

От банката прогнозират, че е възможно около 100 млрд. долара да „потекат“ обратно към стария континент скоро.

Европейските пазари отчитат ръст, подкрепени от икономическите данни в последните седмици. Не се отрази твърде силно и информацията за евентуалното ограничаване на програмата за изкупуване на облигации от страна на ФЕД, допълва CNBC.

„Твърдо вярваме, че намаляването на паричните стимули от страна на ФЕД ще е благоприятно за европейските активи. И въпреки че притокът на капитали не е толкова голям това лято, последните данни потвърждават увеличението към европейските акции и забавянето към американските пазари“, се посочва още в анализа на банката.

В четвъртък отново излязоха данни за БВП и бизнес активността в еврозоната, които вдигнаха европейските индекси.

Според анализаторите на Societe Generale европейските акции са подценени, а в същото време ограничаването на програмата на ФЕД ще има по-силно негативно въздействие върху азиатските и американските пазари.

Прогнозата на банката подкрепи скорошни изказвания на анализатори на Nomura, Bank of America Merrill Lynch и JPMorgan, които също са по-оптимистично настроени за Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *