Следващата криза – при валутите

Следващата финансова криза ще бъде на валутните пазари, тъй като централните банки по цял свят печатат пари, а масивните намеси на правителствата изглежда отслабват техните валути, заявява пред CNBC легендарният инвеститор Джим Роджърс, който в момента е председател на Rogers Holdings.
«Предполагам, че това ще е следващият проблем. Голямата криза ще бъде на валутните пазари,“ казва Роджърс. Инвеститорът е купил йени, защото очаква японската валута да издържи на бъдещите проблеми, но няма къси позиции в нито една валута и вече не купува йени. За момента, валутите може да изглеждат по-сигурни от всички друго на пазарите, защото цените на акциите могат да паднат до ново дъно, тъй като бяха изкуствено повдигнати от новите пари, напечатаните от централните банки, но предстоят и препятствия, казва Роджърс.
“Ако съм прав, ще станем свидетели на много валутни проблеми в следващо едно или две десетилетия,“ подчерта Роджърс.
“Правителствата по целия свят правят всичко възможно да унищожават валути и то много валути. Хората трябва да разберат това. Ако не го разберат сега, това ще стане впоследствие, но по трудния начин,“ добавя Роджърс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *