Собственик на луксозен имот укрил 120 хил. лв. доходи

Над 120 000 лв. доходи се е опитал да укрие от Националната агенция за приходите (НАП) собственик на луксозен имот, съобщиха от агенцията.
Това показва първата приключила ревизия на притежателите на скъпо недвижимо имущество.Проверката показала, че имотите, които притежава въпросният човек, са значително по-скъпи от официалните му доходи.
Актът, който служителите на НАП са съставили, е за 48 000 лв. Случаят ще бъде предаден на прокурор, за да се разследва за данъчно престъпление.
От ревизиите на притежателите на скъпи автомобили пък станало ясно, че две физически лица са дали на собствените си фирми, които са на загуба, по около 300 000 лв., за да си купят автомобил Бентли. Друг е оправдал луксозната си покупка със заеми от 42 физически лица.
В момента служителите на НАП проверяват дали наистина посочените от собствениците физически лица са предоставили заемите и е възможно да бъдат възложени допълнителни проверки и ревизии на доходите и имуществото на заемодателите.
Междувременно, от Териториалната дирекция на НАП във Враца съобщиха, чешестима земеделски производители от Врачанска област внесоха общо 186073 лева след като бяха запорирани банковите им сметки. Крайната административна мярка бе наложена, заради неплатени данъци за общо 295729 лева.
За да получават редовно субсидии те декларирали високи доходи – между 50 000 и 300000 лева, а в същото време не се регистрирали по Закона за ДДС. Последвала еслужебна регистрация и ревизии, коитоса разкрилизадълженията.
До момента от шестте земеделски производители двама напълно са погасили задълженията си, които са в размер на 67223 лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *