Софийският концерт на Мадона струва над 26 000 лева на турски бизнесмен

Границата ни остана затворена за турски гражданин, пристигнал за концерта на Мадона в събота. При завръщането си обратно на граничния пункт го изненадали с новината, че дължи данъци в България и не може да напусне страната. Оказало се, че по искане на публичен изпълнител на НАП – Търговище още миналата година му е наложена административна мярка „забрана за напускане на страната“, съобщиха от Министерството на финансите.

Преди година-две турският гражданин развивал бизнес у нас в района на Търговище. Натрупал данъчни задължения и побързал да се завърне в родината си, а сумите останали неиздължени. Всички опити да бъде открит за доброволно изпълнение останали неуспешни, затова публичен изпълнител на НАП-Търговище поискал налагането на административната мярка.
За да напусне сега страната, длъжникът трябва да изплати цялото си задължение, възлизащо на над 26 000 лв. – корпоративен данък. Сумата се очаква да бъде платена днес.
За още два подобни случая от началото на годината си спомнят от НАП-Търговище. Тогава длъжниците влизали в страната за посещения по казината в столицата. Внесените по-рано по такъв повод в хазната суми са за около 46 000 лв.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *