Спорни твърдения на Байдън създават притеснения в крипто общността

Въпреки това крипто общността изрази объркване и несъгласие с твърдението на президента за съществуването на вратичка за “wash” трейдинг на дигитални активи.

Адам Кокран, управляващ партньор в Cinneamhain Ventures, заяви, че криптоактивите са подложени на неблагоприятни данъчни условия в сравнение с други активи.

Бюджетът на Байдън предвижда, че премахването на вратичката за “wash” трейдинг на дигитални активи ще генерира приходи от $23 милиарда през следващото десетилетие, като през 2024 г. се очаква само $1,24 милиарда.

Източникът на цифрата от $18 милиарда, спомената от Байдън, остава неизвестен.

През март The Wall Street Journal съобщи, че президентът е предложил да се облагат по различен начин сделките с криптовалути, за да се съберат $24 милиарда, тъй като криптоактивите не подлежат на същите правила за “wash” трейдинг като акциите и облигациите.

Bloomberg също така съобщи, че крипто търговците избягват значителни данъчни плащания чрез тактики за “wash” трейдове и използване на ценовите колебания, което може да доведе до милиарди долари неплатени данъци.

.dark-mode .read-more {background-color: #343a40 !important;}

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Пазарната капитализация на Microsoft се покачи с $400 милиарда през 2023 г. – ето защо

Въпреки това цифрата от $18 милиарда, спомената в туита на президента, не съответства на оценената данъчна дупка.

Това не е първият път, в който Байдън се сблъсква с критики от страна на крипто индустрията, тъй като наскоро предложи 30% данък върху разходите за електроенергия за добив на Биткойн, което накара компаниите за добив да се противопоставят категорично на предложението.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *