Бивш директор на Goldman Sachs прогнозира епичен скок на цените на криптовалутите

По време на интервюто си в предаването „The Breakdown“, Пал, експерт по макроикономика, изрази убеждението си, че криптовалутната индустрия е готова за значителен ръст на цените.

Според Пал, настоящата ситуация се различава от тази през 2019 г., когато имаше продължителен спад, тъй като балансите на световните централни банки се свиха временно. Той очаква по-бърз темп на ръст поради настоящите глобални обстоятелства и тяхната траектория.

Пал сравнява настоящия цикъл с периода между 2015 и 2016 г., когато имаше значително възходящо движение, което все още продължава. Той предвижда, че след това ще последва странична корекция с продължителност около 5 месеца, която ще завърши с нов значителен подем, тъй като централните банки ще се намесят активно.

Пал също така прогнозира, че притокът на инвестиции в рисков капитал и последващото разработване на продукти по време на мечия пазар ще стимулира иновациите и ще увеличи приемането на криптовалутите. Той предвижда, че естеството на това приемане остава несигурно, тъй като то може да възникне в различни сектори, включително игри, дигитална идентификация, NFT, Web3 или децентрализирани финанси (DeFi).

Освен това, Пал очаква хедж фондовете за традиционни финанси (TradFi) да заделят капитал за криптовалути, вливайки значителна ликвидност в пазарите на дигитални активи. Той подчертава огромния размер на глобалната индустрия на хедж фондовете в TradFi, която възлиза на $3 трилиона, включваща предимно пенсионни фондове, държавни инвестиционни фондове, инвестиции с висока стойност и индивидуални пенсионни сметки (IRA). В сравнение общата стойност на всички крипто хедж фондове взети заедно е само около $5 милиарда, което представлява едва 1% от първите. Пал предвижда значителен приток на дългосрочен, значителен капитал в крипто пространството, което ще реши въпроса с неликвидността на вторичните пазари и потенциално ще стабилизира тяхната волатилност.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *