Средните данъкоплатци и осигурители ще се обслужват от НАП по регистрация

Фирмите, които са средни данъкоплатци и осигурители, вече ще се обслужват от компетентните офиси на НАП по регистрация на дружеството. Промяната е заради закриването на дирекции „Средни данъкоплатци и осигурители“ в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, които бяха създадени през 2010 г. Само в пловдивската териториална данъчна дирекция се водеха 1096 такива дружества. От 1 май т. г. те ще се обслужват от компетентните офиси в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Фирмите вече са получили писма от Информационния център на НАП, като пререгистрацията им ще бъде извършена служебно от агенцията.
Промяната касае и издаването на удостоверения за липса или наличие на данъчни и осигурителни задължения, както и други справки за фирмите, регистрирани досега в дирекциите „Средни данъкоплатци и осигурители“ в страната. От 1 май те също ще се издават от офисите на НАП по адрес на регистрация на фирмите.
„Качеството на услугите, които предоставяме на клиентите си, ще остане на същото високо ниво, а всички служители на НАП ще съдействат с готовност, за да стане тази организационна промяна възможно най-лесно“, уверяват от данъчната администрация.

Информация за банковите сметки, по който трябва да се превеждат дължимите данъчни и осигурителни задължения от 1 май 2014 година, може да се намери на интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката „Плащане“. В рубриката „Контакти“ на www.nap.bg са публикувани телефони за контакт на всички структури на агенцията, на които могат да бъдат задавани въпроси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *