Средносрочните изгледи остават неутрални

Технически анализ за 10.08.2009

EUR/USD
Евро/долар имаше значителен низходящ моментум в петък след като NFP и нивото на безработица в САЩ ни изненадаха с много по-добри от очакваното данни. Докато инвеститорите не видяха достататъчни причини да задържат еврото след като Трише каза на пресконференцията на ЕЦБ, че европейската икономика ще остане слаба тази година, щатския долар е подходящ да има всички преимущества като сегурна валута. Така че очакваме силен долар. Техническото проучване на дневната и седмичната графики предполага низходящи изгледи. На седмичния таймфрейм след значително покачване през март, се появява залязваща звезда, индикирайки потенциално мечо обръщане. В същото време имаме с дивергенция на CCI. На дневната графика имаме фалшив пробив от рейнджа, това обикновено води до значително обръщане. Обаче CCI е в прекупна зона и на път да пробие нагоре -100 на часовата графика, така че трябва да се внимава за възможна възходяща корекция с тестване на съпротивите 1.4200 и 1.4270. Само пробив над 1.4336 би трябвало да се разглежда като заплаха за низходящия сценарий. Средносрочните изгледи остават неутрални с очакване на силна подкрепа около 1.3750.

GBP/USD
Паунд/долар продължи низходящия имплус в петък, достигайки дъно на 1.6649 и закривайки на 1.6682. След изявлението на АЦБ, че рецесията е по-дълбока от преди във Великобритания, не виждаме причини защо инвеститорите да запазят силен стерлинга. На часовата графика можем да видим, трендлинията на подкрепа, като резултат от възходящия моментум от 07 юли, беше нарушена надолу, сигнализирайки за мечи изгледи. Сигналите в близка перспектива са низходящи с цел в района на 1.6587. Въпреки това CCI е в препродажбена зона и на път да премине нагоре -100 на часовата графика, затова внимавайте за потенциална корекция нагоре с тестване на съпротивата 1.6750.

USD/JPY
Долар/йена имаше значителна възходяща сила в петък. Двойката направи връх на 97.78 и затвори на 97.50. На дневната графика можем да видим, че трендлинията на съпротива беше убедително пробита нагоре, индикирайки възходящи изгледи. Краткосрочните сигнали са бичи с цел 98.50. CCI , обаче, току-що проби надолу линията 100 на часовия таймфрейм, затова е възможна потенциална низходяща корекция с тестване на подкрепата 96.70.

USD/CHF
Долар/франк имаше значим възходящ моментум в петък, достигайки връх на 1.0843 и закри на 1.0822 след по-добрите от очакваното резултати за NFP. На четиричасовата графика се вижда, че след като направи фалшив пробив под ключовата подкрепа 1.0589, двойката рязко се покачи и убедително проби над 1.0750. Технически, фалшивия пробив ни отвежда към обръщане нагоре. Засега сигналите са възходящи с цел в района на 1.0940, но остават неутрални в средносрочен период. CCI току-що проби надолу 100 на часовата графика, така че трябва да се внимава за потенциална низходяща корекция за тестване на подкрепата 1.0750 (бивша съпротива).

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *