Срещата за лиценза на ”Лукойл” се провали, очаква се втора

За отлагането бе съобщено от пресцентъра на финансовото ведомство, откъдето раздадоха съобщение на медиите пред сградата на МФ малко след 10 часа, предаде БГНЕС. В него се казва още, че актът за отнемане на лиценза на данъчните складове „Нефтохим Бургас“ и Нефтен терминал „Росенец“ остава в сила. Причината за отлагането на срещата обаче не се съобщава, нито дали ще има нова среща. Очаква се пресконференция на „Лукойл“ следобед.
Олег Дуров, директор на централния отдел по рафиниране и нефтопродукти в „Лукойл“, е пристигнал снощи в София, съобщиха от пресцентъра на компанията за БНР.  От там заявиха, че не могат да потвърдят информацията дали самият президент на „Лукойл“ Вагит Алекперов също е в България за разговори с правителството поради отнетия лиценз на рафинерията.  От компанията нямаха подробности за насрочената среща тази сутрин.
Вчера Дянков, директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и директорът на „Лукойл Нефтохим“ Валентин Златев се видяха във финансовото министерство, но официално съобщение след срещата нямаше. До криза на пазара за горива няма да се стигне,  успокои финансовият министър преди нея. Има достатъчно лицензирани вносители у нас – над 420, така че не се притеснявам, добави той.
До два-три дни се очаква да приключи инвентаризацията в „Лукойл” и тогава ще е ясно какви са данъчните задължения на компанията към държавната хазна, каза след срещата Ваньо Танов.
Валентин Златев пък обясни, че рафинерията на „Лукойл Нефтохим Бургас” е приведена в авариен режим на работа. „Ние сме законопослушни и естествено изпълняваме указанията, каза още той.
Когато бъдат сложени измервателните уреди, тогава няма да има никакво съмнение в думите на директора на „Лукойл България“, че те са законопослушни и ще изпълнят предписанията на Агенция „Митници“, заяви по-рано днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Според него, „Лукойл“ не е важна за пазара, не е важна и за събирането на данъците.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *