Среща за бъдещето на Банско

Срещата за Банско, насрочена за днес, ще се предава онлайн на заглавната страница на МОСВ. В разговора ще участват 4-ма министри. Излъчването ще започне в 11.00 ч. То се осъществява заради големия обществен интерес към темата.

Намерението е на срещата, която ще се състои в МОСВ, да се съберат всички заинтересовани страни, които да опитат да намерят съгласие и компромисно решение за развитие на ски зоната над града.

Поканени са министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на туризма Николина Ангелкова, на икономиката Божидар Лукарски, на спорта Красен Кралев, председателите на ресорните парламентарни комисии, представители на неправителствения сектор, на община Банско и на концесионера „Юлен“ АД.

МОСВ подкрепя промяната на концесионния договор със същия концесионер -„Юлен“. Управляващата коалиция – също. Същото препоръчва и междуведомствената работна група, която преди година предложи двойно увеличение на концесионната такса и около десет пъти увеличение на площта на ски зоната.

Въпреки това, по предложение на министъра на околната среда, докладът на междуведомствената работна група за концесионния договор за ски зона Банско не беше внесен за разглеждане на заседание на Министерския съвет.

Приемане от правителството на проекторешение за изменение на концесионния договор за ски зона Банско ще узакони едно от най-големите престъпления срещу природата и на практика ще подари Национален парк „Пирин“. Това се посочва в неотдавнашно съобщение на екокоалицията „За да остане природа в България“, изпратено до медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *