Станишев: Докладът на ЕК ще е след изборите, но това да не ни успокоява

Вероятно следващият доклад на Европейската комисия ще бъде след европейските и парламентарните избори в България, но това по никакъв начин не бива да ни успокоява, защото каквито и да са резултатите от изборите, това ще бъде доклад за България. Това каза министър-председателят Сергей Станишев при откриването на работна среща, посветена на неотложните мерки и действия на правителството, допълващи Плана за действие по показателите за напредък в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и с организираната престъпност.
По думите на премиера – в следващите месеци трябва да се обединят усилията на всички институции по плана, тъй като това е важно за страната и защото такива са очакванията на хората. Според Станишев гражданите очакват системни мерки в областта на законодателството, мерки по линия на европейските фондове, по процедурите за обществените поръчки, Закона за конфликт на интереси, както и функционирането на комисията „Кушлев” и справяне с проблемите в досъдебната фаза.
Всичко това е от много голямо значение за постигане на крайния резултат. Той може да бъде постигнат само с общи усилия на всички институции в България. За това е много важна мобилизацията и да работим по общ график с ясни приоритети, каза Станишев.
В срещата участват министрите на вътрешните работи Михаил Миков и на правосъдието Миглена Тачева, главният прокурор Борис Велчев, председателите на парламентарните групи на БСП и НДСВ Ангел Найденов и Пламен Моллов и заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан, представители на Висшия съдебен съвет, председателят на ДАНС Петко Сертов и председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Стоян Кушлев.

Фокус
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *