Стара Загора и Сливен ще развиват туризма си с 276 хил. лв. от еврофондове

Общините Стара Загора и Сливен спечелиха проект по оперативна програма (ОП) „Регионално Развитие“ в партньорство с департамент Ла Дром (Франция) и община Лариса (Гърция). Проектът, който е на обща стойност около 276 хил. лв., представлява електронна платформа за обмен на добри практики и развитие на регионален туризъм.
Проектът е бил подаден на 30 октомври 2008 г., одобрен е на 11 март 2009 г., а срокът за реализацията му е 18 месеца, съобщиха от местната администрация в Стара Загора.
Реализирането на проекта трябва да доведе до осъществяване на обмен на добри практики, иновативни подходи и знания между общините-партньори с цел повишаване на регионалния туристически потенциал и насърчаване на местното развитие.
Дейностите, заложени в проекта, включват: идентифициране и документиране на туристическите атракции, продукти и услуги на проектната територия и тяхната цифровизация; иницииране на пилотни модели за алтернативен туризъм; учебни посещения в партньорските общини; разработване на електронна платформа; обучение на потребителите за работа с новосъздадените електронни инструменти; провеждане на информационни кампании.
Проектът предвижда разширяване на административния капацитет за формиране и реализация на ефективни политики в областта на туризма и разкриване на туристическия потенциал на региони без утвърден и развит масов туризъм. Очаква се изпълнението му да доведе до създаване на условия за нови икономически дейности чрез популяризация на специфичните за съответните общини туристически продукти с по-висока стойност.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *