Стартираха 2 нови процедури по програма „Конкурентоспособност“

Две нови процедури по оперативна програма „Конкурентоспособност“ стартира Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Те са за технологичена модернизация на малки и средни предприятия и за подкрепа за внедряване в производството на иновативни продукти, процеси и услуги.
Първата от тях е с общ бюджет от 97 791 500 лева (50 млн. EUR). Проектни предложения по нея ще се приемат до 1 април. Внедряването в производството на иновативни продукти, процеси и услуги ще бъде подкрепено с 48 895 750 лева (25 млн. EUR). Проектни предложения по тази процедура ще се приемат в пет сесии. Първата от тях е с краен срок от 7 март, втората – 9 май, третата – 11 юли, четвъртата – 12 септември и петата – 14 ноември 2011 г.
Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по двете процедури са публикувани на интернет адресите на оперативната програма и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България.
Заинтересованите могат да подават проектните си предложения в териториалните звена на Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средните предприятия, която е междинно звено по програмата в градовете Благоевград, Бургас, съобщиха от министерството на икономката.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *