Стартира изложението за информационни и комуникационни технологии БАИТ ЕКСПО

Изложението ще представи над 100 водещи български хардуерни и софтуерни фирми, доставчици на интернет услуги и др.

Днес от 19.00 ч. в Интер Експо Център – София ще стартира 11-то специализирано изложение по информационни и телекомуникационни технологии БАИТ ЕКСПО. То ще бъде открито от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин.

Изложението, организирано от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), ще продължи до 5 ноември 2006 г. и ще представи над 100 водещи български хардуерни и софтуерни фирми, доставчици на интернет услуги и др.

Програмата на БАИТ ЕКСПО 2006 включва над 20 фирмени семинара.

Един от акцентите в нея ще бъде форумът „Българската ИТ индустрия в Европа“, на който ще се обсъдят перспективите пред българската ИТ индустрия след присъединяването на страната към ЕС и ще се дискутират възможностите за усвояване на средства от специализираните европейски фондове.

Годишната награда за цялостна дейност и значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България тази година ще бъде присъдена посмъртно на инж. Иван Марангозов, за приноса му в създаването на първите български персонални компютри. За първи път тази година ще бъде връчена и награда за журналистически принос за развитието на ИКТ в България.

БАИТ е най-голямата и представителна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България, в която членуват 168 фирми. Целта на изложението е да стимулира развитието на пазара на информационни и комуникационни технологии в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *