Строители на митинг: „Стига лъжи – дайте ни парите!“

Протестен митинг-шествие организираха работници от кюстендилска пътно-строителна фирма в „Виа-апия” в центъра на града. «Без пари не се живее”, «Стига лъжи – дайте ни парите”, скандираха работниците.

Над 100 души протестираха, защото не са си получили заплатите за близо 9 месеца – от ноември миналатагодина, обясниха от „Подкрепа“. В дружеството работят 209 души, уточниха от синдиката. Адвокатът на протестиращите Ивона Павлова съобщи, че в момента тече законовият срок на преговори с ръководството на пътно-строителната фирма за постигане на исканията на работещите в дружеството.

Шефът на Синдикален регионален съюз «Подкрепа” Дупница Любка Георгиева изрази учудване от факта, че в продължение на толкова месеци работниците търпеливо са очаквали плащане на заплатите си и са работили без прекъсване. Тя заяви, че най-вероятно за проблема ще бъде информиран и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Преговорите на Стачния комитет с ръководството на фирмата продължават до 14 август 2010 г. Представителите на КТ «Подкрепа” във фирмата са категорични, че ако не се стигне до постигане на техните искания, ще преминат в ефективна стачка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *