Ст. Ангелов: Спокойна борсова сесия при ниска волативност

Днес очакванията са за спокойна борсова сесия при ниска волативност и с леко надмощие на продавачите. Това коментира главният брокер на Варчев Финанс Стефан Ангелов.

Според него търговията през последните дни говори за неувереност на борсовите участници спрямо очакванията за повишение на индексите през последните работни сесии до края на годината, което прави по вероятен сценарият за понижение на цените днес.

„Тежест за поведението на участниците днес ще има негативните движения на индексите в САЩ. Оборотите ще бъдат ниски, като не е изключено прехвърляне на значителни обеми финансови инструменти по някои позиции като Централна кооперативна банка,“ коментира Стефан Ангелов.

„Разбира се, ниската волативност на международните пазари, може да се приеме като знак за стабилизиране на цените в краткосрочен период, което да се отрази в слабо повишение на индексите у нас. Според мен най вероятен е първият сценарий за слабо надмощие на мечките на БФБ днес,“ смята още той.

Стефан Ангелов добави още, че не трябва да забравяме, че с всеки изминал ден до края на годината вероятността да наблюдаваме значителни повишения по редица, не толкова ликвидни, позиции се увеличава, което може да доведе до положителни изменения на индексите.

Вчера се прекъсна петдневната негативна серия при SOFIX. Стойността на индекса нарасна с 0.66%, до 358.26 пункта, а този на най-ликвидните компании BG40 се повиши с минималните 0.04%, до 107.45 пункта.

Общият оборот на БФБ достигна 11.5 млн. лв., като сделките с облигации съставляваха 8.63 млн. лв. от сумата. През деня се търгуваха общо 87 емисии, като 33 компании отчетоха ръст в цената на акциите си.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка, или продажба на ценни книжа! Изразеното мнение отразява личната позиция на неговия автор!

Profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *