Супернахалство: Британски банкери заплашиха с масови оставки, ако не получат бонуси

Целият ръководен състав на една от най-големите британски банки Royal Bank of Scotland заплаши, че ще подаде оставка, ако не получи ежегодните до този момент бонуси. Заплахата разгневи финансистите в британското правителство, което оказа огромна помощ на банката като закупи голямо количество от нейните акции.
Това стана в разгара на финансовата криза, когато финансовата институция беше на ръба на пълния крах. След правителствената помощ 70% от банката вече са държавна собственост.
Наскоро британският кабинет обяви намерението си да вложи в Royal Bank of Scotland още няколко милиарда и още да увеличи своя дял в институцията до 84%. Министърът на икономиката лорд Менделсон определи заплахата на банковите служители като необмислена крачка. Според него въздържането от подобни прояви е важно по време на криза и в това отношение банката не прави изключение.
Веднага след като в медиите се появиха съобщения, че Royal Bank of Scotland възнамерява да изплати премии на своите служители в размер на 2 милиарда паунда, от финансовото министерство контрираха.
Да не се прави такава крачка, предупредиха от Министерство на финансите и бяха категорични, че ще блокират тези планове, за да защитят интересите на данъкоплатците.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *