Съдебни изпълнители засякоха фалшиви банкови удостоверения

Фалшиви документи за погасени кредити към банки заливат канторите на съдебните изпълнители в Пловдив, алармира в съдебната рубрика на Дарик радио „Темида” Марияна Обретенова, член на Управителния съвет на Камарата на частните съдебни изпълнители в България. За един месец самата тя е получила по факса и по пощата четири фалшиви документа по дела на банки срещу длъжници, които не са си погасили кредитите.

В един от тях се настоява за сваляне на забрана за пътуване зад граница. В резултат обезпечителната мярка е била вдигната и длъжникът е имал възможност да напусне страната. Изходящият номер на фалшивия документ е съвпадал с този на истински в банката, но с коренно различно съдържание, обясни Обретенова.

Фалшифицирани са подписите на адвокат и на банковия мениджър. Частният съдебен изпълнител не изключва в измамата с фалшивите „удостоверения” за погасяване на просрочени задължения да има замесени служители на кредитните институции. Банките също извършват проверки по случаите.

Прокуратурата и полицията ще бъдат сезирани от частния съдебен изпълнител, засякъл измамата. Според Марияна Обретенова в България вече може да се говори за професия “длъжник” – хора, които живеят от кредити, плащани от техните поръчители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *