Съоснователят на Glassnode смята, че Биткойн е готов за повишение

Освен това, кръстосването на 50-дневната SMA над 200-дневната SMA в бикова посока може да означава предстоящо повишение на цената на Биткойн.

Тези оптимистични наблюдения се появяват в момент, когато главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase, Джейми Димън, изрази предпазливост, като предупреди за потенциално по-високи лихвени проценти.

Димън предположи, че лихвените проценти може да се повишат над сегашните 5% и дори да достигнат 7%.

Подобни забележки от директора на JPMorgan могат да доведат до мечи настроения за рискови активи като Биткойн, тъй като те могат да бъдат засегнати от по-силен американски долар в резултат на повишените лихвени проценти.

Освен това, Федералният резерв подчерта за затягане на паричната си политика, като наскоро повиши основния лихвен процент от 5% на 5.25%.

В момента централната банка обмисля дали да пристъпи към допълнителни повишения на лихвените проценти, което засилва несигурността и потенциалния натиск върху крипто пазара.

Точката на статията Биткойн се търгува на цена от около 27 400 долара. Въпреки възможните предстоящи предизвикателства, анализът на Алеман предполага потенциална възходяща тенденция за Биткойн.

Остава да видим как пазарът ще реагира на очакваните решения на Федералния резерв и на подкрепящите технически сигнали, идентифицирани от Алеман.

Инвеститорите и наблюдателите в пространството внимателно следят водещата криптовалута, очаквайки бъдещото й развитие.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *