С 16 млрд. долара САЩ създадоха 30 000 работни места

Планът за икономическо стимулиране на президента Барак Обама до този момент е допринесъл за създаването на 30 000 работни места в сфери, получаващи федерални контракти от правителството, според първоначални данни за пакета, оповестени в четвъртък, предаде АФП.
Статистиката, която обхваща едва миниатюрна част от плана на обща стойност 787 млрд. долара и по-специално, докладът за създадените работни места с федерални договори сочат, че новите възможности за трудова заетост са създадени в цялата страна.
Белият дом омаловажи данните, основаващи се на съобщения от получатели на средства по плана, заявявайки, че те се отнасят до само 16 млрд. долара от общата сума, разпределени към 30 септември.
Данните, поместени на сайта Recovery.gov показват, че са създадени 30 383 работни места на основата на федерални контракти от едва малко над 16 млрд. долара. Повечето от тях са създадени или запазени в щата Колорадо – 4 695, според оповестените цифри, втори е западният щат Вашингтон с 2 900 работни места.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *