С 45% се свиха продажбите на Volkswagen в България

През изминалата 2009 г. на българския пазар са продадени 2251 леки и лекотоварни автомобила смарката Volkswagen, съобщиха от вносителя на марката в България „Порше БГ”. Марката е постигнала пазарен дял от 8,76%.

В следствие на силно свитото пазарно търсене продадените леки автомобили през 2009 г. са 1650 или с 45% по-малко спрямо предходната 2008 г.
Своят дебют през изминалата година честваха петото поколение на Polo и Golf Plus.
Лидер в моделната гама е Polo с общо 438 автомобила от четвъртата и петата генерация, следван от Golf с 337 продажби (пето и шесто поколение) и Passat с 203 доставки. От компактния високопроходим Tiguan бяха доставени 163 автомобила на крачка от Touareg с 96 продажби
Въпреки тежката пазарна ситуация и значителния срив на продажбите в лекотоварния сектор, Volkswagen Лекотоварни автомобили задържа позициите си на пазара с дял от 13% в сегмента лекотоварни автомобили.
През 2009 г. Transporter оглави продажбите в лекотоварната гама на Volkswagen с 269 реализирани автомобила и затвърди лидерството си по продажби в сегмента си. Добро представяне през 2009 г. отбеляза и Crafter със 117 родадени автомобила. Сaddy реализира 215 продажби. През 2010 г. Volkswagen лекотоварни автомобили ще представи в България новия си модел Amarok.

Резултатите от дейността за изминалата 2009 са показателни за правилното стратегическо позициониране на фирмата на българския пазар – общ пазарен дял за двете марки е 10.81 %.
„Порше БГ” стъпва на българския пазар преди 5 години, като вносител на марките Фолксваген леки и лекотоварни и Ауди.

Преди няколко месеца в Ст. Загора беше открит и първият за България и един от първите за Югоизточна Европа шоурум на Ауди с новата архитектурна концепция Ауди терминал – инвестицията беше реализирана от дилър намарката , фирма „Авто Хит”.

Вносителят поддържа постоянна складова наличност в буферен склад в Будапеща. Поръчка на масов модел се изпълнява за 2 седмици, а специфично изпълнение – до три месеца. Доставката на резервни части е ежедневна.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *