Телевизионен водещ предлага безлихвени жилищни кредити с нов фонд за 1 млрд. паунда

Британският инвеститор, предприемач и телевизионен водещ Джеймс Каан, известен с инвестициите си в прохождащи бизнеси, сега цели да помага на обикновени хора при покупката на жилище чрез нов фонд за 1 млрд. паунда, насочен към стимулиране на жилищния пазар във Великобритания.
Според Каан този „безпрецедентен“ финансов пакет ще улесни покупката на имот чрез кредити на стойност до 50 хил. паунда, които ще покриват някои от разходите по покупката на имота като правни такси, данъци и други, което представлява „пазар за милиарди лири“.
„Здравият жилищен пазар е в основата на британската икономика. Тази страна се нуждае от подходящи инициативи, за да може нещата да се задвижат отново“, казва той, като обяснява, че схемата е насочена изцяло към връщане на ликвидността на пазара.
Проектът ползва финансовата подкрепа на Hitachi Capital. Според него потенциалните купувачи на жилища трябва да кандидатстват с помощта на своя брокер за финансиране за имота, който искат да купят, обявява блогът на сайта за имоти Look4AProperty. Самите брокерски агенции трябва да са членове на сайта срещу такса от 200 паунда.
Кредитите може да се отпускат за две до три години, през което време не се начислява лихва. Възможни са също 10-месечни кредити, които покриват по-малки разходи.
Каан и неговият бизнес партньор Аарон Търнър са започнали да преговарят за финансирането още миналата година, когато Каан придоби 25% от онлайн портала на Търнър Look4AProperty.
„Тази схема премахва онези финансови бариери, които задържат жилищния пазар“, обяснява Каан.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *