Технологичните сливания и придобивания с ръст от 87% през второто тримесечие

Стойността на сливанията и придобиванията, включващи технологични компании достигна 26,7 млрд. долара през второто тримесечие, или с 87% повече от същото тримесечие година по-рано. Спрямо първото тримесечие на 2014 г. пък ръстът е 4,5%, отбелязаха от PricewaterhouseCoopers (PwC), погледайки към постигнатите към 30 юни сделки.

Споразуменията за сливания и придобивания в хардуерния сектор имат най-високата стойност за периода, достигайки 9,5 млрд. долара. Това включва и закупуването на мобилния бизнес на Nokia от Microsoft за 7,2 млрд. долара.

Общият брой на сделките в технологичния сектор достигна 62 за периода. Софтуерният сектор остана начело с 20 споразумения, въпреки че много от тях са на ниска стойност. Интернет секторът пък е втори с 15 сделки.

Големите придобивания, завършени през второто тримесечие също така включват покупката на стойност 6,6 млрд. долара на производителя на чипове LSI от Avago Technologies.

Придобиванията, обявени в периода април-юни, които обаче все още не са завършени, и по този начин не са включени в статистиката на PwC, включват закупуването за3 млрд. долара на Beats Electronics от Apple. Друг забележителна сделка е придобиването на OpenTable от Priceline Group за 2,6 млрд. долара.

С разпространението на преносимите свързани с интернет устройства PwC вижда сериозно бъдеще пред интернет сектора. Според експертите тенденциите ще подсилят търсенето на специализирани компоненти, полупроводници и софтуер. Облачните технологии, мобилните технологии и социалните мрежи са другите области, които ще насърчават иновациите, смятат от PwC.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *