Топ 10 на най-богатите германци

Списанието „Bilanz“ прави класация на най-богатите германци. Немският икономически вестник Handelsblatt публикува топ 10 на най-богатите германци от класацията. Марките, които принадлежат на магнатите често са култ.

Диетмар Хопп притежава 7,1 милиарда евро, Рихард Йоткер разполага със 7,8 милиарда евро, в сметката си Петер Тиел има 8 милиарда евро, а Клаус-Михаел Кюне има също 8 милиарда евро. Въпреки огромните финанси, с които разполагат, предишните милиардери те не попадат в топ 10 на най-богатите германци.

На 10-то място сред най-богатите германци е фамилията Тиеле, която е доставчик на Knorr-Bremse за автомобили и влакове. Семейното богатство се оценява на около 8,1 милиарда евро. 9-ти в класацията е Хасо Платнер, който е съосновател на софтуерният гигант SAP. Богатството му е 8,2 милиарда евро. Райнхолд Вюрт е 8-ми по богатство в Германия. Той е основател на компанията Werkzeughandel Würth, като неговото богатство се оценява на 9,5 милиарда евро.

7-мото място е за Стефан Квант, който е основен акционер в производителя на автомобили BMW. Той разполага с цели 15,5 милиарда евро. Фамилията на основателя на Aldi Nord – Тео Албрехт (починал през 2010г.) има състояние от 16 милиарда евро и е на 6-та позиция в класацията. На 5 място сред най-богатите германци се нарежда и предприемачката Сузане Клатен, чието състояние се оценява на 17,2 милиарда евро. 4-ти в класирането е Карл Албрехт основател на Аldi-Süd, който разполага с 19 милиарда евро.

Бронзовият медал в класацията на най-богатите германци отива при Дитер Шварц. Той е основател на Lidl и е инвестирал в групата Schwarz голямо количество пари, в допълнение към търговията на дребно и бизнеса с недвижими имоти. Балансът по сметката му е 20 милиарда евро. На второ място е фамилията Райман, към която принадлежи производителя на домакински уреди Reckitt Benckiser и козметичната компания Coty. Богатството на фамилията се оценява към днешна дата на 23 милиарда евро.

Най-богатите сред германските граждани са Мария-Елизабет Шефлер-Туман и сина й Георг Шефлер. Тяхното състояние се оценява на 25 милиарда евро. Богаството им е натрупано чрез производителят на машини Шефлер и империята при гумите Continental.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *