Топ 5 оръжия за самозащита

Понякога човек трябва да се защити сам от неприятностите, които му се случватв живота. Но знаете ли как да го направите? Ако не, предлагаме ви няколко съвета как да си изберете оръжие за самозащита.

Палки

На първо място в класацията ни за перфектнотооръжие за самозащитасапалките. Може да изберете телескопична палка, електрошокова палка или кожена палка.

Телескопичните палки биват подсилени полицейски и неподсилени, класически тип. Използват се като се отварят с рязко движение на ръката. Трябва да знаете, че подсилените телескопични модели са за професионална употреба от полицаи.

Електрошоковата палка е безшумнооръжие за самозащита, удобно и лесно за употреба, но с един недостатък – трябва да я зареждате, за да я използвате.

Кожената палка е обикновено кръгла, обвита с кожа, като е едно много подходящооръжие за самозащита. Удобството идва и от лекотата, с която се носи. Освен това при удар може да нанесе доста поражения.

интернет

Спрейове

Спрейовете за самозащита по принцип се водят най-лесното и достъпно оръжие за самозащита. Най-силният от всички спрейове, продавани в търговската мрежа, е този с концентрат от червен пипер. Това е т.нар. лютив спрей. Трябва да знаете, че е забранен за употреба в Щатите и Австрия, а в Германия могат да го използват само органите на реда. Идеалното разстояние, на което може да го използвате, е в зависимост от модела – от метър до пет метра. Товаоръжие за самозащитае много подходящо за жени, тъй като спрейовете обикновено са в малки флакони, леки са и са лесни за скриване в дамската чанта.

интернет

Газов пистолет

Газовият пистолет в днешно време се оказва едно от най-масовитеоръжия за самозащита. Такова оръжие може да се купи свободно, от всякъде, дори и онлайн. А цените им са изключително достъпни. Вече може да се намери газов пистолет и за около 30 лв. в повечето случаи газовите пистолети са копие на оригиналните пистолети, което също е предимство при самозащита.

бТВ

Електрошок

Електрошокът е ефикасносредство за самозащита. При правилна употреба не съществува риск за увреждане на здравето. Предимство е, че електрошоковете могат да работят в голям температурен диапазон, т.е., може да разчитате на тях по всяко време. Недостатък е, че трябва да бъде зареден, за да има по-добър ефект. Електрошоковете са подходящи оръжия за самозащита за дами, охранители, таксиметрови шофьори, служители в барове и ресторанти, за служители в развъдници, продавачи.

интернет

Нетрадиционни оръжия за самозащита

На пазара напоследък има доста нетрадиционниоръжия за самозащита, като например, вече могат да се купят арбалети, прашки, шипове на кубинки, бурканчета с киселина, специални чадъри и какви ли не др. тук може да включим и обикновената дървена бухалка, която определено влиза в списъка на нетрадиционните оръжия за самозащита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *