Трейс Груп ще замени Еврохолд в състава на SOFIX от 23 септември

Пътният холдинг Трейс Груп Холд АД ще заеме мястото на застрахователното дружество Еврохолд България АД в състава на водещия борсов индекс SOFIX, считано от 23 септември. Това реши Съветът на директорите на Българска фондова борса АД на свое заседание, проведено на 3 септември 2015 г.

Промени ще има и в състава на останалите водещи борсови измерители – BGBX40, BGTR30 и BGREIT. Комисията по индексите на БФБ-София определя фрий-флоут коефициент на Трейс Груп Холд АД от 0,1471.

От 23 септември Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Свилоза АД, Арома АД и ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще заемат местата на Топливо АД, Фазерлес АД, Албена АД и Фонд Имоти АДСИЦ в индекса на най-ликвидните компании – BGBX 40.

Шест дружества ще бъдат сменени в състава на равнопретегления BGTR30. От него излизат Велграф Асет Мениджмънт АД, Химснаб България АД, Сила Холдинг АД, Българска фондова борса-София АД, Енемона АД и Инвестиционна Компания Галата АД. Техните места ще заемат Фазерлес АД, Биовет АД, Неохим АД, Синтетика АД, Адванс Екуити Холдинг АД и Етропал АД.

В състава на измерителя на имотните компании BGREIT ще влезе Актив Пропъртис АДСИЦ, а Експат Бета АДСИЦ ще напусне състава на индекса.

Решението на БФБ-София за промяна в базата на индексите влиза в сила от 23 септември 2015 г. На 21 и 22 септември няма да има борсова търговия заради честването на Деня на независимостта на 22 септември и обявения за почивен 21 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *