Три години криза, три години възможности?

Настоящата рецесия ще трае най-малко три години, а съживяването на кредитния пазар вероятно ще отнеме и още по-дълго време, смятат специалисти по „токсични“ дългове и несъстоятелност, цитирани от агенция Ройтерс.
Кризата – това ще бъде от три до четиригодишна катастрофа, каза Майкъл Псарос, управляващ партньор наKPS Capital Partners, на пресконференция в Ню Йорк.
САЩ преминават през втора Голяма депресия, но пък това е и невероятна възможност за много инвеститори, коментира Псарос.
Пример представлява и саматаKPS Capital Partners, която до миналата година беше отвъд линията на големите, но сега насочва интересите и свободните си капитали към затруднени компании.
Ще инвестираме неприлично много пари до края на годината, най-вече в неизчерпаемитекорпорации, жертвина лошо управление, потвърди Псарос.
Холи Етлин, управляващ директор на AlixPartners и с 30-годишен стаж като консултант, също смята, че кризата ще продължи от 3 до 5 години, в зависимост от достъпа до ликвиди средства.
Според Етлин, банките вече са започнали да разчистват излишните разходи и „лошите“ активи от балансите си. Докато не го направят, нито една финансова институция няма да може да продължи нормално кредитната си дейност, смята тя.
Според Етлин, консолидация може се очаква в медийната индустрия, особено при печатните медии, което ще донесе позитиви на инвеститорите.
Според Джонатан Перчик, главен консултант в WCI Communities, химическата индустрия също е сектор с много възможности за сливания, преструктуриране и добри инвестиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *