Три млн. лева от ЕС за пет парка и две площадки за ромски сватби

Проектът на стойност 2 894 691 лева е спечелен по оперативна програма „Регионално развитие“ и вече стартира, съобщи вчера зам.-кметът по европейска политика Георги Търновалийски. Строителните дейности ще бъдат изпълнени до средата на август, а до 21 октомври ще приключи назначеният  одит, увери зам.-кметът. Гарантирам, че като видите обновените зелени площи, няма да ги познаете,  потвърди ръководителят на проекта арх. Георги Селенски.
Пълна промяна ще има в два парка в район „Южен“ – „Белите брези“ и „Райчо Кирков“, който се намира срещу търговия „Лъч“. Там ще се смени алейната настилка, ще сложат нови пейки и кошчета, ще монтират осветление, където липсва, ще сложат нови детски площадки задължително с мека настилка. Ще има и ограда, разказа арх. Селенски. В район „Централен“ се облагородява междублоковото пространство на бул. „6 септември“ 194 – 210 срещу пл. „Шахбазян“. Тук ще се подмени дори и канализационната мрежа. В „Западен“ ще има китна градинка на Пещерско шосе, срещу гръмналата наскоро метан станция. Обновена ще бъде и зелената площ до читалището в Прослав, която в момента е зле поддържана.
Проектът включва и изграждане на две площадки за сватби на открито, обещани на малцинствата още в началото на мандата. Едната ще е срещу КАТ, за населението на Шекермахала, другата ще бъде в Аджисанмахала, на ул. „Ген. Скобелев“. Там има площадче, кръстено неофициално селски мегдан.  За разкрасяването на парковете са наети три фирми – „Борела“ от Бургас, „Запрянови“ от Асеновград и пловдивската „ЦИД Атлас“. Реконструкцията се прави изцяло с европейски средства, каза Георги Търновалийски.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *