Три притеснения за развитието на акциите

„Мисля, че първият от факторите, които притесняват инвеститорите в момента, са слабите данни за американската икономика през януари. Това определено е временна слабост дължаща се на ужасното време. Когато имаме толкова лошо време на Източното крайбрежие, по-слабите данни не са изненада. Основният въпрос, разбира се, е дали това ще се окаже временно явление“, заявява в интервю за Bloomberg Боб Паркър, стратегически директор на Credit Suisse Asset Management.

По-думите му съществува много голяма вероятност за едно доста силно възстановяване в САЩ. След растеж от под 2% през първото тримесечие, през второто страната ще достигне растеж от над 3%, смята експертът.

„Има едно единствено нещо, което трябва да имаме предвид за САЩ и то е, че темпът на забавяне на икономическите стимули може донякъде да отслабне на фона на слабостта на данните през януари. Това е едно от нещата, за които трябва да внимаваме. Затова и станахме свидетели на лекото поевтиняване на долара през последните няколко дни“, добавя Паркър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *