Турски холдинг с мерак за придобиването на КТБ и банка „Виктория“

Холдинг „Йозтюрк“ проучва състоянието на Корпоративна търговска банка и банка „Виктория“ с цел евентуално да започне процедура по закупуване на двете дружества. Това съобщава агенцияБГНЕС.

Турската страна е запознала преди близо месец Фонда за гарантиране на влоговете в банките у нас с намерението си да предложи спасителен план за двете банки на стойност 1,5 млрд. евро. Ако предложението бъде одобрено, проучването на двете банки може да бъде завършено в кратък срок.

Интересно е дали Комисията за проучване на дейността на КТБ в Народното събрание е била запозната от Фонда за гарантиране на влоговете в банките с предложението на турския холдинг. Възниква и въпросът защо широката общественост не е информирана за офертата на инвеститорите, която безспорно е атрактивна.

Съответните институции, като БНБ, МС и ДАНС дали пак ще проспят направеното предложение? Има ли такава оферта и какво се прави по нея? Да не би тя да нарушава определени интереси за облагодетелстване по случая КТБ. Информацията е на „България 24“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *