Турция измества европейските компании от руския пазар

Руски търговски компании подписаха договори в Истанбул с представители на турския бизнес за сътрудничество в различни области.

Подписването на договорите се състоя по време на посещението на московския кмет Сергей Собянин в Турция.

„Въпреки предизвикателствата, които възникват днес в икономическата сфера, броят на съвместни проекти не само не намалява, но и се увеличава всяка година. Нашето сътрудничество се задълбочава“, заяви Собянин.

Дженгиз Гюнай, член на борда на директорите на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция, от своя страна, отбеляза, че разговорите на кмета на Москва в Анкара и Истанбул са от голямо значение.

„Споразуменията ще имат голям принос за развитието на отношенията между градовете и частни фирми. Нашите отношения в политическата и икономическата област се засилват от ден на ден“, заяви той. Голяма част от договорите са в областта на хранително-вкусовата индустрия.

Благодарение на контрасанкциите, които Русия наложи на европейските производители, в момента Турция е един от основните доставчици на плодове и зеленчуци на руския пазар.

През 2014 г. обемът на вноса на храни от Турция само към Москва е бил в размер на 414.7 милиона щатски долара, което е с 18 % повече в сравнение с 20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *