Търсенето на Сатоши: Изповедта на Дориан Накамото за публикацията на Биткойн.

Сатоши Накамото разкри, че е бил нает като правителствен изпълнител преди създаването на Биткойн през 2001 година, но не разкрива подробности за своите задължения. Идентичността на създателя на Биткойн, известен като Сатоши Накамото, остава загадка. Общността, свързана с Биткойн, е предложила няколко възможни кандидати, сред които Хал Фини и Ник Сабо. Обикновено се смята, че създателят или групата, която е създала Биткойн, е технически компетентна в областта на програмирането и криптографията, като не е бил Стив Джобс.

Също така, Дориан Накамото е показал съобщенията от форума Bitcointalk.org, където Сатоши Накамото обсъжда напредъка в развитието на Биткойн. Но Дориан отрича всякаква комуникация и твърди, че е бил у дома през 2010 година, когато съобщенията са изпратени.

Дориан Накамото е американско-японски физик, който има либертариански възгледи и е бил многократно уволнен от работа. Той е последователно отричал, че е Сатоши Накамото, след като беше „разкрит“ от Newsweek през 2014 година. Едно странно съвпадение е, че Дориан някога е живял близо до Хал Фини в Темпъл Сити, Калифорния, което е причинило значителен стрес на Дориан и семейството му.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *