Увеличават броя на директорите в БМФ

Нов член на Съвета на директорите на „Параходство Български морски флот“ ЕАД – гр. Варна ще отговаря за тайм-чартърите (договори за наем на кораби за определен срок), реши правителството, като взе решение за увеличаване състава на управителния орган.

Вчера Съветът на директорите на дружеството е взел решение за създаване на самостоятелно звено, което да има контролни и консултативни правомощия при сключването на договори за тайм-чартър. То се състои от трима души и ще бъде оформено като дирекция в състава на параходството.

За да бъде по-ефективен контролът, член на Съвета на директорите на дружеството ще бъде непосредствено ангажиран при сключването на тези договори. Това ще гарантира, че непосредственият контрол при сключването на договори за наем на кораби ще бъде реализиран на две нива – експертно и управленско.

В началото на месеца министърът на транспорта Петър Мутафчиев представи стратегията за предстоящата приватизация на БМФ, която предвижда държавата да продаде 7 631 460 броя акции, представляващи 70% от капитала на дружеството, а останалият дял да бъде пуснат на борсата след пет години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *