Петролът продължава да пада

Суровият петрол продължи да пада и днес след сигналите за забавяне в най-голямата световна икономика, както и поради наближаването на края на летния пиков сезон.

Потребителските цени в САЩ нарастват с умерен темп през юли, а започналите строежи на нови жилища падат до най-ниското си ниво от близо 2 години насам, показаха излезли данни вчера.

Цените на фючърсите с доставка септември се понижиха тази сутрин с 56 цента, или 0,8%, до 71,33 долара за барел. Черното злато е загубило близо 9% от стойността си от поставения рекорд от 78,40 долара за барел на 14 юли.

Натиск върху цената оказва и прекратяването на огъня между Израел и Хизбула, като се очаква ООН да изпрати 3 500 войници в Ливан с умиротворителна мисия.

Петролът с доставка през септември затвори на цена 71,89 долара за барел вчера, най-ниското ниво от 26 юни, което е с 13% повече от преди година.

Американските индекси завършиха вчерашната сесия със значително нарастване след данните за укротената инфлация, като Dow Jones затвори на най-високото си ниво за последните 3 месеца.

Индексът на производствените цени, който показа спад в цените през юли, изключвайки храните и горивата, кара анализатори да смятат, че Федералният резерв ще спре с вдигането на лихвите.

Dow Jones се покачи с 96,86 пункта, или 0,86%, до 11 327,12 пункта, най-високото ниво от 16 май, а Nasdaq добави 34,53 пункта, или 1,63%, до 2 149,54 пункта, най-добра стойност от 6 юли досега.

При ценните метали не се отчита значителна промяна тази сутрин. Фючърсита на златото с доставка декември се търгуват на цена 639,70 долара за тройунция, или със 70 цента над вчерашното затваряне, а среброто с доставка септември е на ниво от 12,325 долара, или 4 цента повишение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *