Увеличиха минималната заплата в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закон за увеличаване на минималната заплата (МРОТ) до нивото на жизнения минимум, съобщи ТАСС. Документът е публикуван в петък на официалната страница на правна информация.

„Установен е минималният размер на заплата за труда от 1 януари 2018 г. в размер на 9 489 рубли (около 270 лева – б.р.) месечно. Започвайки от 1 януари 2019 г. ежегодно от 1 януари минималният размер на заплатата ще се определя с федерален закон в размер на минималния жизнен минимум на трудоспособното население в цяла Русия за втората четвърт на предходната година“, се казва в документа.

Информация за размера на жизнения минимум в цяла Русия се публикува на официалния сайт на руската статистическа служба, информира  pik.bg.

През септември Путин на срещна с ръководителите на обществената организация „Опора России“ Александър Калинин и обеща, че властите ще увеличат минималната работна заплата. Той подчерта, че хората не могат да получават заплата по-малка от необходимия жинзен минимум. Законът влиза в сила от 1 януари 2018 г.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *