УниКредит Булбанк е най-добра банка в България за 2016 г.

Международното финансово списание Global Finance обяви резултатите от годишното си проучване и класация за „Най-добра банка“ в над 150 страни в целия свят. За „Най-добра банка в България“ за 2016 г. е обявена УниКредит Булбанк.

Изданието посочва, че критериите за избор включват стратегически партньорства, показатели за финансова стабилност, конкурентни цени, въвеждане на иновации и др. В журито по избора влизат редакторите на списанието, пазарни анализатори, консултанти и др.

„Класацията не търси да награди най-големите банки. Стремим се да намираме онези, които превъзхождат конкурентите със своята визия за развитие и сила на съответните пазари. Банките в целия свят се сблъскват с много насрещни ветрове – геополитически рискове, нестабилни икономически и пазарни условия, непрекъснато променяща се регулаторна среда. Отличаваме онези банки, които въпреки тези условия успяват да покажат най-добрата на пазара способност да отговорят на потребностите на клиентите“, коментира Джоузеф Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance.

През изминалата година УниКредит Булбанк е номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Устойчивият бизнес модел се допълва от систематичен фокус към непрекъснато инвестиране в развитие на иновации в полза на клиентите.

Global Finance се чете в 188 страни по света. Сред аудиторията му са висши мениджъри, икономисти, финансисти и др., както и над 8000 международни инвеститори с обхват от повече от 80% от активите под професионално управление в световен мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *