България влезе в топ 3 на най-предпочитаните дестинации от французите

България е в топ 3 на най-предпочитаните маршрути, според организаторите на най-голямото специализирано френско изложение SalonMondialduTourisme, съобщава пресцентърът на Министерството на туризма.

Изложението се провежда от 17 до 20 март в Париж. На него, освен министерството, се представят община Елена и една от фирмите в туристическия бранш.

България е сред най-предпочитаните от французите дестинация за лято'2016 според ранните записвания, изнесени в местните медии,посочва се в съобщението.

Един от най-тиражните икономически френски всекидневници LesEchos е публикувал обширен материал за тенденциите в туристическото търсене у нас. Според изданието България се нарежда на първо място по брой на предварително заявените от французите резервации за предстоящия летен сезон. Така страната ни постига двоен ръст в сравнение с миналата година и се нарежда в класацията заедно с доказани дестинации като Португалия (с ръст от 60 на сто( и Испания (увеличение от 38 на сто).

Данните са на Френския синдикат на туроператорските агенции, допълва изданието.

За французите страната ни е сигурна дестинация с туристически продукти на атрактивни цени. Допълнително внимание се отделя и на възможностите за целогодишен туризъм у нас.

Информацията се потвърждава и от директора на туристическата борса Мариан Шандернагор. Българският информационен щанд на изложението е бил отразен от национални медии като RSI и Франспрес. В последния си брой едно от най-четените списания за туризъм във Франция – LePetitFute, публикува голям пътепис за София и Пловдив.

Културно-историческият туризъм и археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео и спа туризъм са сред атрактивните за французите специализирани услуги, посочва се още в съобщението.

Междувременно министърът на туризма Николина Ангелкова е договорила с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов и Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на Москва, да се организира туристически панаир за представяне на България в центъра на руската столица, допълват от Министерството на туризма.

Руската страна ще съдейства за осигуряване на централна локация в столицата, където на открито ще можем да представим възможностите за туризъм, с които страната ни предлага.

Днес започва и едно от най-големите туристически изложения за руския пазар – Интурмаркет, в което България също участва със собствен щанд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *