Учени ще връщат хора от оня свят със замразяване на мозъка

Специалистите на компанията Humai заявиха, че разработват технология по възкресяване на хора. Американската компания възнамерява да връща хората от оня свят с използването на изкуствен интелект, пише Daily Mail.

Представители на фирмата разказали, че човешкият мозък ще бъде замразяван, след което в него ще се въвежда специален чип. Щом технологиите позволят, замразеният мозък ще се вади от криокамерата и ще се поставя в ново изкуствено тяло, като по такъв начин ще се връща към живот.

Преди смъртта пациентът ще се изучава с помощта на изкуствен интелект – неговият стил на говор, поведението, мислителните процеси, навиците. Тези данни ще бъдат кодирани в чипа и ще бъдат интегрирани с мозъка на починалия човек в специално изкуствено тяло.

Основателят на компанията Humai Джош Боканегра (Josh Bocanegra) разказва пред Popular Science, че компанията възнамерява да събере обширни данни за своите „пациенти“ преди смъртта им с помощта на специално приложение, което се намира в стадий на разработка.
„След смъртта ще замразяваме човешкия мозък с помощта на криотехнологии. Когато технологията бъде разработена напълно, ще имплантираме мозъка в изкуствено тяло – казва Боканегра. – При стареенето на мозъка ще използваме нанотехнологии за „ремонт“ и подобряване на клетките. Технологията за клониране трябва да помогне в това.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *