У нас било най-трудно да се поръчат стоки по Интернет

България е сред страните, от които е най-трудно да се поръчат стоки по Интернет от друга държава от Европайския съюз. Това показва проучване на Европейката комисия, според което само румънците срещат по-големи затруднения.
Еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Куневаподчерта, че електронната търговия е източник на сериозни доходи и за както затърговците, такаи за потребителите, които спестяват поне 10 на сто от цената на стоката. Тя смята, че у нас този бизнес не се развива заради слабия електронен пазар, лошата интернет структура и ограничения достъп до широколентов Интернет.
Меглена Кунева призова за по-активна държавна политика в тази област, защото, според нея, тя е сериозен източник на растеж.
„В тази област виждам много голямо поле за работа от страна на хората, които правят икономическа политика. Това вече е държавна задача. Трябва да се създадат такива условия на бизнеса и на потребителите, че да може това да се случва. В момента, в който ние се чудим как да направим така, че да осигурим пазар за българския бизнес, да не се използва тази възможност, е наистина много късогледо“, каза Кунева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *