Феърплей интернешънъл – петата проблемна облигационна емисия, търгувана на БФБ-София

Общото събрание на акционерите на Феърплей Интернешънъл АД е взело решение да предложи на облигационерите удължаване на срока на емисията с 12 месеца и датата на падежа на главницата да бъде 9 декември 2011 г. Емисията е издадена на 9 декември 2005 г.

Общият номинал на емисията е 6,5 млн. евро. Лихвеният процент е плаващ в размер на шестмесечния Euribor + 4% на годишна база, а лихвите се изплащат през шест месеца. Дружеството има две издадени облигационни емисии.
Също така се иска отпадане на амортизацията на главницата. Предлага се и по-висока лихва, като считано от купонното плащане на 09.06.2009 г. (включително) до окончателното погасяване на облигационния заем лихвеното плащане, платимо към съответното шестмесечие, се променя на не по-малко от 9,25% (девет цяло и двадесет и пет стотни процента) годишно.
ФеърПлей Интернешънъл е строително-инвестиционна компания. Дружеството притежава основна част от капитала на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. Не се уточнява поради какви причини се иска удължаването на срока по-емисията.
Емисията на ФеърПлей Интернешънъл става петата проблемна облигационна емисия, търгувана на БФБ-София.
Роял Патейтос АД просрочиха плащане по облигационната си емисия в началото на 2009 г. Елана холдинг АД поиска удължаване на срока на облигационната си емисия с една година. Ален мак не можа да плати в срок задължението си по лихви и главница. Балканкар Заря пък наруши облигационните условия и бе задължен от облигационерите да увеличава капитала си.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *