Франция бе залята от национална протестна акция срещу икономическата политика на правитеството

За шести път тази година във Франция бе организирана национална протестна акция срещу икономическата политика на правитеството. Не всички синдикати обаче се присъединиха към протестите.

Седем френски синдиката призоваха към общи протестни действия срещу икономическата политика на правителството в рамките на двчерашния Международен ден на достойния труд. Акцията не засяга сериозно работния ритъм, тъй като повечето профсъюзи не призоваха към стачка.

Те организираха протестни демонстрации в Париж, Марсилия, Лион, Гренобъл, Монпелие и други по-големи френски градове с настояване за различна икономическа и социална стратегия, в защита на работещите и срещу безработицата.

Най-решителни в протестните действиябяха служителите от оператора „Франс Телеком“, които се бунтуват срещу тежките работни условия, предизвикали вълна от самоубийства в компанията през последните месеци.

В очакване на признаци за излизане от кризата френските синдикати се оплакват от тежък социален климат Според проучване, публикувано днес в медиите, 70% от французите одобряват протестната акция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *